/ dariknews
„18-ти юли е денят в който се е родил един велик българин, който всеки от нас носи в сърцето си от първите си съзнателни мигове на тази земя. Васил Левски е доказал не само на думи, а по-важното - на практика, как трябва да се работи за Отечеството, без излишна гордост и гръмки слова, но с работа всеки ден - достойно, стъпка по стъпка, за да постигне един резултат, който да има значение за целия български народ.

Левски е знаме и икона, но не трябва да го държим високо в небето, а във и със себе си, за да може да има смисъл от неговото дело и от неговите завети“.    

levski
dariknews

Това каза кметът на Плевен Георг Спартански пред журналисти, веднага след полагането на цветя пред паметника на Апостола на свободата - Васил Левски в центъра на Плевен, по повод 181-та годишнина от рождението му, която се отбелязва на 18-ти юли.

levski
dariknews

Събитието почетоха още зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, зам.-кметовете на Плевен Милен Яков, арх. Невяна Иванчева и Стефан Милев, секретарят на Община Плевен Паулина Кирова, Найден Зеленогорски, както и служители на общинската администрация.

levski
dariknews

Неизменна част от отбелязването на бележитата дата бяха и членове на Клуб „Млади възрожденци“ при НУ “Христо Ботев“-Плевен.

levski
dariknews

levski
dariknews

levski
dariknews