Георг Спартански: Да спрем икономическата евакуация на жителите на Плевен
Георг Спартански: Да спрем икономическата евакуация на жителите на Плевен / dariknews.archive

Гражданската кандидатура за кмет на Плевен на Георг Спартански, издигната от "Плевен иска - Плевен заслужава", беше подкрепена от още три политически субекта.

Това беше обявено на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен на 30 юли в присъствието на проф. Константин Мутафчиев - председател на плевенската организация на Българска нова демокрация/БНД/, Катя Христова - председател на Демократическата партия в Плевен и Движение Граждански контрол с представител Галина Петкова.

Катя Христова сподели че от Демократическата партия считат Георг Спартански за реален и достоен претендент за кмет на Плевен. 
Галина Петкова каза, че Спартански е знаещ и можещ човек и винаги е заемал позиция в защита на гражданите включително и с юридическа подкрепа, която е оказвал на Граждански контрол.

Проф. Мутафчиев подчерта че ръководството на БНД е силно впечатлено от кандидатурата на Спартански и изцяло я подкрепя.
Той завърши в стихотворна форма с думите "Родният ни Плевен заслужава власт, каквато подобава, затова дай, Боже скоро кмет да е Спартански - Жоро".

От своя страна Георг Спартански отбеляза, че политическата цел не може да бъде друга освен тази, чрез промени в образователната сфера, инфраструктурата, културата, икономиката, здравеопазването да се издигне Плевен на по-високо качествено ниво, което да доведе до спиране на "икономическата евакуация" на жителите на града.

"Не е по силите на една партия или коалиция да тегли общата каруца. Затова съм отворен за сътрудничество - както предизборно, така и следизборно със всяка политическа формация, която споделя целите, които си поставяме и нама предпочитания ляво, дясно или център. Всеки е добре дошъл с идеите си за постигане на общ резултат", заяви Спартански.