Ген. Любен Петров е кандидатът за президент на Народно патриотично обединение
Ген. Любен Петров е кандидатът за президент на Народно патриотично обединение / netinfo

Граждански инициативен комитет издигна днес в Плевен кандидатурата на ген. Любен Петров в предстоящите избори за президент. За вицепрезидентското място кандидатства актрисата Нели Топалова.

В Националния инициативен комитет на Народно патриотично обединение, който официално издигна кандидатурата на двойката, са Александър Александров, икономист, финансов директор на дружество “Славия”, Виолета и Красимир Гюлмезови, по-известни като дует “Шик”, футболният треньор Димитър Пенев и др.

Няма да влизам в сделки нито с леви, нито с десни партии, аз имам своите идеи и очаквам от избирателите да ги оценят. Това каза днес ген. Петров. Вкарването ни в иракското блато е абсолютна глупост, поредната историческа грешка. Членството на България в НАТО не е стъпка към членството ни в ЕС, а загърбване на националните ценности, заяви той. Следващата критика към сегашния президент Георги Прванов е, че той е един от инициаторите, подкрепил горещо настаняването на американски военни бази на българска територия. Аз на негово място с тези исторически грешки, които рано или късно историята ще отчете, не бих се кандидатирал за президент, категоричен беше ген. Любен Петров.

Той заяви, че ще води позитивна кампания без компромати за останалите участници в изборната надпревара.