/ dariknews.bg
На 22 февруари, около 15:00 часа на алея "Плевенска епопея" в землището на село Гривица, при полицейска проверка на лек автомобил "Шкода Фабия", с водач 39-годишен от град Габрово, на предна лява седалка е открито сглобено огнестрелно оръжие - ловна пушка, полуавтомат, марка "МС", 12 калибър.

Оръжието е законно притежавано от габровеца, видно от разрешително за носене и съхранение с валидност до 21 август.2021 година. Пушката е била с патрон в цевта.

Пореден обявен за общонационално издирване установиха плевенски полицаи

В автомобила и в ловна жилетка, облечена от водача, са установени множество боеприпаси - патрони 12 калибър. В хода на проверката 39-годишният е направил опит да даде подкуп на полицейските служители, за да не извършат задълженията си по служба, като пуснал в служебния "ВАЗ-21214" банкнота с номинал от 50 лв.

Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. Извършен е оглед, при който са иззети разрешително за носене и съхранение на ловно оръжие, банкнота с номинал от 50 лв., ловна пушка марка "МС" и 27 броя ловни патрони - 12 калибър. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа.