pleven
pleven / dariknews.bg
На 27 май Спартак (Плевен) гостува на втория отбор на Лудогорец (Разград) в среща от 30-ия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. Двубоят е от 17:30 часа на стадион „Лудогорец Арена“. На 1 декември миналата година плевенчани победиха с 3:0 в среща от 15-ия кръг на първенството.
Битката е изключително важна за спартаковци, тъй като са застрашени от изпадане в аматьорския футбол.

„Ще играем с възможно най-трудния съперник с оглед на факта, че Лудогорец II е отбор на най-силния клуб и шампион на България през последните години. Излизаме срещу тях да се надиграваме. Целта ни е победа, защото чрез нея ще изпълним задачата си – спасение от изпадане. Двата поредни успеха, които записахме внесоха необходимото спокойствие и настроение в нашия отбор. Те показаха, че отбора ни не заслужава да е на незавидната позиция в класирането, на която се намира в момента. Не ни интересуват конкурентите, които имат сходна на нашата цел. Сметки не правим. Ние трябва да си свършим нашата работа, колкото и трудна да е тя“, коментира треньора на Спартак – Момчил Челестинов.

Той няма да може да разчита на контузения Емил Петков и наказания Рангел Абушев. След изтърпяно наказание в състава се завръща капитана Тихомир Тодоров.