Досъдебно производство срещу 38-годишен, вилнял в Кнежа
Досъдебно производство срещу 38-годишен, вилнял в Кнежа / dariknews.archive

На 21 август 2015 година на улица "Димитър Бутански" в град Кнежа, 38-годишен местен жител е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред като счупил предното обзорно стъкло на лек автомобил "Сеат Кордоба", собственост и управляван от 28-годишен от Кнежа. Извършителят е отправил и обидни думи и реплики към возещата се на задна седалка в лекия автомобил 29-годишна жена, също от Кнежа. Срещу 38-годишния е образувано бързо полицейско производство.

Пристигналите на място полицейски служители са намерили под задна лява седалка в автомобила пистолен "Ekol jakral", модел "Compact" калибър - 9 мм. При проверката на оръжието е установено, че оръжието е с липсваща муфа "дифузьор" и в пълнителя на пистолета е намерен един патрон за газово оръжие, калибър 9 мм, с допълнително монтирана съчма. Пистолетът и преработеният боеприпас са предадени с протокол.

Уведомен е прокурор. По случая образувано бързо производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.