До края на септември пускат и пътя Тръстеник - Ореховица
До края на септември пускат и пътя Тръстеник - Ореховица / archiv.DarikNews

Инж. Христо Петров - началник отдел Координация и изпълнение на проекти в Агенция "Пътна инфраструктура" каза за Дарик, че съвсем наскоро предстои въвеждане в експлоатация на отсечката Тръстеник - Ореховица, която е част от Път-3004. 
Общата дължина на участъка е 16 километра и договорът за строителството му е за 6,8 милиона лева. До края на месец септември 2013 трябва да бъде подписан констативния акт - образец 15 за обекта.

Инженер Петров обясни, че към момента, дейностите по проекта са изпълнени на ниво 90 - 95% като остават да бъдат извършени ремонтни работи по износващия пласт на настилката в град Тръстеник, където има известно забавяне заради изграждане на водопровод и канализация, които извършва общината в двукилометровата отсечка, пресичаща града.
При рехабитализацията на 16 километровата отсечка се ползва класическа технология - фрезоване и премахване на негодния материал и полагане на нов.

Инж. Христо Петров и инж. Десислава Филимонова представиха на 11 септември в Плевен резултатите от завършилата рехабилитация на 11,108 км. от път III-3402 Славяново - Пордим, чийто ръководител е г-жа Филимонова.