Дискохвъргачка е спортист номер едно за 2008 година на Община Плевен
Дискохвъргачка е спортист номер едно за 2008 година на Община Плевен / netinfo

Спортист на годината за 2008 на община Плевен e 28-годишната Венера Гетова, която е дискохвъргачка и тази година беше част от олимпийския отбор на България в Пекин. Призът й беше връчен днес от кмета Найден Зеленогорски на специална церемония в актовата зала на общината.

За най-перспективен млад състезател за тази година беше обявена Надежда Рачева, постигнала високи резултати в леката атлетика. Шампионката по шахмат Симонета Иванова зае второто място. Отличие за най-добър отбор в общината получи баскетболният отбор на Спортен клуб “Спартак Плевен”. За треньор номер едно за 2008 на Плевенска община беше обявена Галя Николова.

Наградата за футболист, показал най-високи резултати през годината отиде при Цветомир Панов, играч на Професионален футболен клуб “Спартак Плевен 2003”. На тържествената церемония беше връчен и приз за значителен принос в областта на спорта на Пламен Георгиев, президент на Спортен клуб по волейбол “Спартак - 96”. Емил Копев беше отличен за заслуги в областта на футбола.

Градоначалникът Найден Зеленогорски също получи отличие от Областния съвет на Бългаския футболен съюз за принос в развитието на детския футбол.

Какво сподели за тренировките, спорта и отличията Венера Гетова чуйте в звуковия файл....