Десет общини ще се включат в Седмицата на мобилността
Десет общини ще се включат в Седмицата на мобилността / netinfo

10 общини от Плевенска и Ловешка област са изпратили в РИОСВ Плевен информация, че подкрепят Седмицата на мобилността. Това съобщават от пресцентъра на инспекцията.

Общините са Плевен, Ловеч, Априлци, Долни Дъбник, Гулянци, Летница, Луковит, Пордим, Тетевен и Троян. Тези общини са направили регистрация в официалния сайт на Европейската седмица на мобилността, чрез която декларират подкрепата си за инициативата.

В Деня без автомобили на 22 септември в Тетевен ще бъде ограничено движението по улица “Иван Вазов”. Отново на 22 септември в Ловеч, в Зоопарка, ще има детски празник. В Троян ще бъде ограничено движението в търговската част от Главната улица в Деня без автомобили. В останалите общини са планирани инициативи с информационен характер.

РИОСВ Плевен подготви информационна брошура за Седмицата на мобилността. В петък, 19 септември, в Математическа гимназия “Гео Милев” в Плевен ще се проведе дискусия по проблемите на въздуха. “Чист въздух! Просто мечта или възможна реалност!” е мотото през тази година на Европейската седмица на мобилността. Целта на инициативата е да се обърне внимание на проблемите на околната среда, причинени най-вече от транспорта.