Депутатът Румен Петков задава въпрос на социалния министър
Депутатът Румен Петков задава въпрос на социалния министър / archiv.DarikNews
Депутатът Румен Петков задава въпрос на социалния министър
53135
Депутатът Румен Петков задава въпрос на социалния министър
  • Депутатът Румен Петков задава въпрос на социалния министър

Депутатът от левицата, Румен Петков ще зададе въпрос към социалния министър Тотю Младенов, свързан с отношението на министъра към хората в инвалидни колички.

"В продължение на повече от седмица имаме протест на 25 човека в инвалидни колички срещу решението на държавата да ги лиши от достъп до сградата на "Даскал димо" - 18, която е в идеалния център на Плевен без да им се предложи решение на въпроса, къде може да им се предостави помещение за да имат своя социален контакт, за да не се чувстват втора ръка хора", каза депутатът на среща с журналисти.

Относно предложения клуб на булевард "Скобелев" - 20, Румен Петков изрази мнение, че това е "цинично отношение към тези хората с увреждания", предвид местоположението на клуба в града. "Очевидно остава висящ въпросът: кой се е прицелил в сградата на "Даскал Димо", коментира депутатът и добави, че с решение на Министерския съвет, сградата може да се предостави на общината."За мен е непонятно, защо Областният управител не е направил това предложение", каза Румен Петков.