/ bsp pleven
Народният представител от БСП за България Чавдар Велинов се срещна с граждани в Славяново. Основните проблеми, поставени по време на срещата са подобни на въпросите, които са вълнували жителите и на останалите населени места, където до момента е провеждал изнесени приемни Чавдар Велинов. Най-тревожни за хората са ниските доходи – на заплати и пенсии и голямата безработица.

"Това е проблем навсякъде и за неговото решаване са нужни комплексни мерки. Намирането на 1-2 работни места няма да реши въпроса. Нужно е да се намери инвеститор, който да развие своя бизнес в региона и да създаде повече  работни места“, коментира Велинов.

Другият наболял проблем, поставен от хората, е липсата на национална политика за развитие на земеделието. Ниските изкупни цени на земеделските продукти през последните години се отразяват пагубно на земеделските кооперации по места, които в момента са единствената алтернатива за създаване на макар и минимална заетост на хората от малките населени места в областта, категорични са жителите на Славяново.

1
bsp pleven

На срещата беше обсъден и държавния бюджет за 2018 г. „Това е бюджет на статуквото, в който липсват обстоятелства за формиране на  политика, насочена към реформи, водещи към социални ползи за хората.

Политическа партия ГЕРБ няма да се бори срещу корупцията и с действията си по никакъв начин не противостои на корупционните практики, а по-скоро продължава да ги толерира”, заяви депутатът от левицата.