Депутати-социалисти са на посещение в Плевен и областта
Депутати-социалисти са на посещение в Плевен и областта / netinfo

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков ще връчи на председателя на плевенския клуб по шахмат „Спартак Плевен ХХI” Петьо Маринов шахматна дъска, подарена му от гросмайстор Веселин Топалов. Това съобщават от пресцентъра на БСП.

На дъската е играна една от срещите срещу американския шахматист Гата Камски за определяне на претендента, който ще се бори на финала за световната купа срещу индиеца Ананд. Румен Петков и президентът на Българската федерация по шахмат Стефан Сергиев ще са гости на блиц турнир по ускорен шах, който ще се проведе днес в хотел „Балкан”. Румен Петков и Петьо Маринов ще изиграят и демонстративна партия шах.

По-късно в 15.30 часа в Койнаре народните представители от Коалиция за България Румен Петков и Васил Антонов ще направят дарение за СОУ ”Христо Смирненски”. Дарението включва спортни пособия, книги от класическата българска и световна литература, хранителни продукти и плодове. Депутатите са приготвили дарение и за детската градина в града, където се възпитават повече от 70 деца. В 16.00 часа в читалище „Христо Ботев” в Койнаре ще има среща с жителите на града, на която ще бъдат представени важните инфраструктурни проекти за общината и областта.

В програмата на Румен Петков и Васил Антонов е предвидена и среща с жителите на село Брест от 17.30 часа в клуба на пенсионера. На нея ще участва и кандидатът за кмет на селото от БСП Стефан Копчев.