Дамите в Ловеч ще показват майсторски умения в автомобилно състезание
Дамите в Ловеч ще показват майсторски умения в автомобилно състезание / netinfo

Автомобилно състезание за жени с приложен характер ще се проведе на 13 март от 10.00 часа на площада пред ж.п. гарата в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на общината. Желаещите да участват могат да се запишат до 12 март. Организатор на традиционното състезание е ловешкият клон на Съюза на българските автомобилисти и община Ловеч. Директор на спортното събитие е автомобилния състезател Ивелин Йончев. В състезанието се допускат автомобили, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя, като Клас I са автомобили  до 1 400 куб.см;  Клас II - от 1 401 куб.см до 1 600 куб.см; Клас III - над 1 601куб.см.

Един състезателен клас може да бъде сформиран, ако се състои най-малко от 3 автомобила. Отбор се сформира от най-малко 2 автомобила, като при повече от два автомобила за отборно класиране се вземат двете най-добри времена. До участие в състезанието се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление на автомобил категория "В".

Водачите трябва да имат редовна застраховка "Гражданска отговорност". Допълнителна състезателна застраховка не се изисква. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензии. В състезанието се включва майсторско управление на автомобил. Стартира се от място с работещ двигател. То се провежда по приложена схема към програмата на състезанието и включва следните елементи: слалом на преден ход, гараж на преден ход, гараж на заден ход, осморка, кръг около пилон и финал.