Да се създаде комисия, която да разследва самоубийствата на полицаите поискаха местни депутати
Да се създаде комисия, която да разследва самоубийствата на полицаите поискаха местни депутати / netinfo

За създаването на временна комисия в Народното събрание, която да разследва обстоятелствата около зачестилите самоубийства на полицейски служители в Плевен настояват в специално обръщение общинските съветници от местния парламент, с изключение на тези от БСП. В документа се иска и освобождаването на Румен Петков от поста министър на вътрешните работи.

В мотивите за исканата оставка на вътрешния министър от плевенските общински съветници се казва още, че това се прави във връзка с поредния скандал в системата на вътрешните работи, свързан с ареста на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов. Местните депутати посочват като причина на искането си липсата на каквито и да е действия от страна на вътрешния министър и неговия екип, които да гарантират пълна прозрачност в работата на повереното на Румен Петков ведомство. „С публичното му поведение на пресконференции той не само уронва престижа на държавната институция, но и кара Плевен и плевенчани да се срамуват от изявите на съгражданина си”, пише в обръщението.

По повод станалите в последните два месеца три самоубийства на полицейски служители в града, общинските съветници настояват и за създаването на временна комисия към парламента, която да се заеме с разследването на обстоятелствата около тези случаи.

Зад това обръщение се обединиха представителите на СДС, ДСБ, ГЕРБ, Атака, БЗНС и други десни сили в Плевен.