Д-р Лазарова:СДС излиза от тежката криза-очакваме по-добри резултати на изборите
Д-р Лазарова:СДС излиза от тежката криза-очакваме по-добри резултати на изборите / dariknews.archive

СДС усилено работи за добрата организация на местните избори в Плевен и областта и в момента се правят събрания в областта за преизбиране на ръководства, тъй като по устав това се прави след парламентарни избори. В напреднала фаза са и преговорите за коалициите, които ще направим по общини", каза областният председател на СДС-Плевен д-р Мариана Лазарова на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.

Тя обясни, че за сега има неяснота по отношение на това, дали Реформаторският блок ще бъде регистриран на национално ниво или партиите ще се регистрират като самостоятелни - на местно ниво.
"СДС ще участва в дясно-центристки коалиции и единствената забрана ще бъде да се коалираме с БСП и ДПС. Всички други формати са позволени", уточни Лазарова.

Тя обясни, че ще се търси най-добрият формат по общини, включително и за Плевен.
"Ще издигнем своите достойни кандидати за общински съветници, ще работим за издигането на авторитета им и за тяхното популяризиране до изборите и ще играем преференциално, защото нашите избиратели са интелигентни. Смятаме, че СДС излиза от тежката криза в Плевен и областта и се надяваме на местните избори да покажем по-добри резултати като брой на кметове и общински съветници", заяви д-р Мариана Лазарова.