Цецка Цачева: Здравето не се нуждае от партийни цветове
Цецка Цачева: Здравето не се нуждае от партийни цветове / archiv.DarikNews

"Откриването на обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение при УМБАЛ „Д-р Георги Странски" в Плевен е голямо събитие поради факта, че се направи една изключително важна инвестиция в човешкото здраве и в добрите условия на труд на всички лекари и медицински сестри, работещи тук", каза министър Десислава Атанасова при откриването на реновираната клиника в Плевен. Тя каза още, че това е първият ремонт, който се прави в клиниката от 23 години. "На пациентите трябва да се осигури достъп до качествено здравеопазване и това вече се случва", сподели тя.

Цецка Цачева Здравето не се нуждае от партийни цветове
netinfo

"Здравето не се нуждае от партийни цветове, защото всички ние в един момент имаме нужда от нашите опитни лекари, както и от модерни технологии и апаратура, за спасяването на човешки живот", каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя посочи, че Плевен през годините се е утвърдил като център на здравеопазването и пожела на плевенските лекари да останат в Плевен.

Цецка Цачева Здравето не се нуждае от партийни цветове
netinfo

Лентата на обновената клиника по анестезиология и реанимация прерязаха, Цецка Цачева, Десислава Атанасова, управителят на УМБАЛ "Д-р Г. Странски" д-р Наташа Манева и най-младият лекар в клиниката - д-р Александров.

Цецка Цачева Здравето не се нуждае от партийни цветове
netinfo

 

Д-р Наташа Манева каза, че клиниката е наследник на едно от първите реанимационни отделения, създадени в България през 1974 г. Тя сподели, че в нея работят много добри специалисти под ръководството на проф. Радев и старша сестра Боева, които като екип имат много научни постижения.

Управителят на болницата подчерта, че в клиниката се прилагат най-нови методи за диагностика и лечение на пациенти в критично състояние, а екипът е подготвен за вземане на бързи решения и провеждане на навременно и адекватно лечение.

 

Цецка Цачева Здравето не се нуждае от партийни цветове
netinfo

350 000 лева е отпуснало Министерството на здравеопазването за основния ремонт на клиниката като част от парите са използвани за ремонт на централния операционен блок в УМБАЛ "Д-р Г. Странски, в който годишно се извършват над 4500 операции.