БСП започна вътрешна дискусия за президент
БСП започна вътрешна дискусия за президент / netinfo

Над 60 основни партийни организации на БСП в 7 от общините на Област Плевен са заявили своята подкрепа за втори мандат на Президента Георги Първанов. Това съобщи председателят на Областния съвет на БСП Васил Антонов.

Събранията в организациите по райони и населени места ще завършат до края на месец юли, а до края на август трябва да се проведат заседанията на Общинските партийни съвети и Областния съвет на БСП, които да приемат обща позиция.

Основните тези в подкрепа на Президента Георги Първанов, застъпени в обсъжданията, са свързани с националната отговорност и обществената ангажираност на президентската институция през последните четири години, за което основният принос е на Георги Първанов, допълни Васил Антонов.

Партийните организации на БСП откроиха като достижение на Георги Първанов спечеленото широко обществено доверие към Президента във вътрешнополитически план , както и повишаването на международния авторитет и признание за България в резултат от ефективния диалог на държавния глава с европейските и световни лидери.

Очакванията на актива на БСП са да бъде привлечена широка гражданска подкрепа за кандидатурата на Георги Първанов.