/ iStock/Getty Images
"В област Плевен близо 63 000 граждани са си поставили ваксина срещу коронавирус, от тях над 30 000 имат по две дози". Това съобщи д-р Илиян Минчев - директор на Регионалната здравна инспекция.

Вижте в кои градове ще има мобилни пунктове за ваксиниране

Дневно през седмицата си поставят от избран препарат срещу COVID-19 между 400 и 600 души, а в събота и неделя - между 90 и 120 граждани. РЗИ организира мобилен кабинет за селата, в които кметовете са съставили списъци на желаещи да се имунизират.

"В област Плевен няма селища, разположени на недостъпни места. В региона нивото на осигуряване с общопрактикуващи лекари на глава от населението е високо, което улеснява темповете на ваксинацията", коментира д-р Минчев.

Вижте къде може да се ваксинирате в Хасково

Той посочи, че и тази събота и неделя в областния град ще има изнесен мобилен пункт за поставяне на ваксина на централния площад "Възраждане" - пред Мавзолея. В събота медицинският екип ще работи от 8:00 до 12.00 часа, а в неделя - от 16:00 до 20:00 часа за имунизация с първа игла с ваксина по избор. Имунизацията ще се извършва след представяне на документ за самоличност.

Тази неделя фолклорен клуб "Северняците", с ръководител Джейлян Демирев, ще се включи в кампанията "Да на ваксинацията!". Пред Военния клуб танцьорите ще изнесат концерт от 18:00 часа и ще напомнят на гражданите, които отлагат, да се имунизират. Екипът за ваксинация ще работи, докато има желаещи, каза д-р Илиян Минчев.
БТА