Благотворителна кулинарна изложба „Никулденска трапеза в Ловеч
Благотворителна кулинарна изложба „Никулденска трапеза в Ловеч / RIM-Lovech

Благотворителна кулинарна изложба „Никулденска трапеза" ще бъде открита на 7 декември (петък) от 17:00 часа в клуба на инвалида в кв. „Вароша" в Ловеч, съобщиха от музея. Това е четвъртото издание на проявата, която се организира от общината, Регионалния исторически музей и клуба на инвалида. Трапезата ще бъде осветена от протойерей Любомир Казашки.

На празника ще бъдат представени ястия, донесени и демонстрирани от членовете на клуба на инвалида. Уникалните ястия са приготвени по никулденски рецепти в духа на празника и са съобразени с коледните пости. На трапезата ще присъстват ястия като пита, мед, жито, лучник, постни чушки и сарми с ориз, сладка баница, тиквеник и не на последно място жертвен шаран. Ястията ще бъдат дегустирани от всички желаещи.

За първа година в инициативата ще се включат представителите на Дневния център за възрастни хора с тежки психически заболявания и жените от певческа група „Росна китка" - село Умаревци, които заедно с кулинарните си умения ще очароват и с изпълнение на народни песни.