Бивш кмет издаде книга за стария Плевен
Бивш кмет издаде книга за стария Плевен / netinfo

Книгата си „Време на мечти, време на дела” представи пред плевенската общественост един от дългогодишните управленци на Плевен – Андрей Романов.

Творбата е уникална по своята същност заради факта, че представя едни от най-интензивните години в историята на града. За разликата от обичайната мемоарна литература, авторът представя на страниците на книгата си не само личните си спомени, но и прави задълбочен преглед на сътвореното в нашия град и региона от Девети септември 1944 г до днес.

Това е времето, в което се изграждат над 50 крупни промишлени предприятия, работят научни институти, построени са Панорама „Плевенска епопея 1877-1878 г„ Историческия музей, галерия „Дарение на Светлин Русев”, паметници на признателност, Водната каскада, парк „Кайлъка.


Специален поздрав към автора отправи председателят на ОбС на БСП Любомир Петков. Андрей Романов е наш чест гост, често твърди, че идва без конкретен повод, но винаги има какво да ни каже, а ние – какво да научим от него, сподели пред присъстващите младият лидер на левицата в Плевен. Той подари на автора символичен подарък, с който се надява да го подтикне да напише нова книга – този път за политическите процеси в нашата история.

Андрей Романов е кмет на Плевен от 1971г. На тази длъжност работи 8 години. Два мандата е кмет и на община Долна Митрополия. След пенсионирането си активно се занимава с краеведческа дейност. Плод на тези усилия е книгата му „Славовица през вековете”.