/ iStock/Getty Images
Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи в Плевен спектакъла си "Обичаите на България". Той е подготвен и реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата в периода на пандемията от COVID-19, казаха за БТА от ансамбъла.

След впечатляващата премиера в края на 2021 г. в НДК, "Обичаите на България" преминава триумфално по сцените в страната. 

Плевенчани ще имат възможността да се потопят в неповторимия свят на българските традиции в четвъртък вечерта, 14 юли, от 20:30 часа в Летния театър в парк "Кайлъка" и да оценят достойнствата на поредната творческа идея на създателя, хореографа и продуцента на "Българе" Христо Ив. Димитров, осъществена с много креативност и професионализъм.

В ролята на Разказвач, той превежда зрителите през българската земя от Дунава до Родопа планина и от Шоплука до Тракия, за да представят заедно с танцьорите от ансамбъла най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете.

Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обреди от различни кътчета на родината ни.

Представлението се осъществява под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански.
БТА