/ iStock/Getty Images
Усилията са насочени към засилен и безкомпромисен контрол за спазване на въведените ограничения и мерки
В област Плевен към настоящият момент не се налага въвеждане на допълнителни ограничителни мерки срещу коронавируса, различни от тези, разпоредени от Министерството на здравеопазването. Това реши Областният кризисен щаб за борба COVID-19, съобщиха от Областната администрация.

Въвеждат по-строги COVID мерки в Община Плевен

Усилията в Плевенско са насочени към засилен и безкомпромисен контрол за спазване на въведените ограничения и мерки. Директорът на РЗИ в Плевен, д-р Илиян Минчев, е съобщил, че се очертава динамика в ръста на заболяемоста през последните седмици.

За периода 8 март 2020 г. - 23 август, са диагностицирани с COVID-19 13 705 души, излекувани са 12 404, а смъртните случаи са 907. За периода от 10 до 23 август под карантина - контактни са 1019 души, на домашно лечение са 341, а хоспитализираните са 53-ма.

Диагностициран е и медицински персонал - общо деветима - двама лекари, две медицински сестри, един санитар, четирима шофьори и друг персонал.

Ще тестват учениците за COVID-19 веднъж в седмицата, ако родителите са съгласни

Сформираният междуведомствен екип от РЗИ, МВР, ОДБХ и Областна администрация от 13 август досега е извършил 6 дневни и 2 нощни проверки, като е проверил 43 обекта с обществено предназначение. Издадени са четири предписания, три предупредителни протокола и е съставен един акт.

Щабът е препоръчал на кметовете на 11-те общини да предприемат действия по ограничаване на груповите събирания на открито и закрито - междуселски празници, събори, тържества и други, където е невъзможно спазването на противоепидемичните мерки.