77 кандидат-студенти ще се явят утре на изпит в Медицинския
77 кандидат-студенти ще се явят утре на изпит в Медицинския / netinfo

Писмен конкурсен изпит за бакалавърска програма по специалността "Управление на здравните грижи" в Медицински унверситет Плевен ще се проведе на 20 юли, информират от пресслужбата на ведомството. Устният изпит за специалността ще се проведе в периода 3 - 5 август.

Бакалавърската програма е насочена към формиране на управленчески и педагогически умения и за нея кандидатстват медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти по здравни грижи. За предстоящата 2007/2008 учебна година кандидат-студентите са 77. Успешно издържалите ще бъдат 12-я випуск студенти по тази програма. Те се състезават за 51места държавна поръчка - 21 за редовно и 30 за задочно обучение. Повечето от кандидатите са с многогодишен трудов стаж и са утвърдени специалисти на местата, където работят.

За трета година във факултета ще се приемат и студенти в магистърска програма по специалност "Здравен мениджмънт" за всички, които притежават магистърска степен по друга специалност. Магистрите по здравен мениджмънт ще се подготвят за водещи професионални позиции в управлението на здравеопазването, здравната политика, промоцията на здравето и други области на общественото здраве.

Кандидатстудентските изпити за двете магистърски програми ще се проведат на 27 юли.