seminar
seminar / dps
Петдесет дами – членове на общинските организации на ДПС в област Плевен се включиха в семинара „Активни жени – адекватни решения“, проведен от зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова и депутата в 42-то Народно  събрание - Велислава Кръстева. 

seminar
dps

Хюсменова запозна присъстващите с историческото развитие на гражданските и политическите права на жените. Като една от основните пречки за участието на жените в политиката, тя посочи неравнопоставеността по отношение на индикатора „време”. По този индикатор заедно с Румъния сме на последно място в Европейския съюз, заяви евродепутатът. Дамите в България са по - заети в грижа за другия и в социални доброволни активности, те са с по-ниски доходи и образование, но въпреки това са по-добре политически представени, което се дължи на техния ентусиазъм и амбициозност, заключи Хюсменова.
Дамите обсъдиха стереотипите спрямо жените не само в политиката, а и в бизнес средата. Коментираха се спестовността на жените и това, че са по-некорумпирани, но и че са с по-ниско самочувствие в сравнение с мъжете.
Велислава Кръстева говори за предизвикателстватапред жените – политици, както и за предимствата, които притежава нежния пол в ежедневната работа с избирателите. Тя призова жените от Плевен и областта към инициативност и активност, за да покажат красивото и нежно лице на ДПС на членовете и симпатизантите на партията. За да заемете достойното си място в политическия живот в областта, трябва да сте активни, каза Кръстева. Искам да работим така, че на следващите местни избори да имаме повече дами в местната власт, заключи народният представител.

seminar
dps