На 16 октомври ЖВГ „Дунавски звуци” при КПК „Възраждане”-Гулянци отпразнува 20-годишен юбилей. Празникът събра много приятели на групата, които пяха, плакаха и се вълнуваха заедно.
 
Домакините, начело с художествения ръководител Зинка Габърска, бяха организирали тържествен концерт, който включваше емблематични песни от богатия репертоар - народни, патриотични и песни за България. В програмата участваха самодейци при НЧ „П.Р. Славейков 1923”-Гулянци и ученици от СУ „Хр. Смирненски”-Гулянци.

Зинка Габърска разказа историята на вокалната група, спря се на най-значимите моменти и постижения. С вълнение и благодарност тя спомена имената на бившите и настоящи певици, както и на хората, които през годините са давали и дават сърце и душа, за да се развива художествената самодейност в клуба.
 
ЖВГ „Дунавски звуци” е носител на десетки златни и сребърни отличия от фестивали и събори в страната и чужбина - от Велико Търново, Плевен, София, Перник, Беклемето, Корабия, Копривщица, Брацигово, Априлци, Дряново, Черни Вит, Кнежа. Редовен участник е в събитията, организирани на територията на община Гулянци и инициатор на десетки чествания и мероприятия.

В своята дългогодишна творческа дейност Зинка Габърска, ко-репетиторът Елка Ганова, инструменталистът Георги Илийчев и певиците неведнъж са изправяли на крака жури и публика. В сърцата си носят безброй мили спомени от успешни изяви, от срещи, нови приятелства и екскурзии. Цялата тази емоция беше събрана в честването на 20 годишния юбилей и споделена с гостите на събитието - Левтеринка Георгиева, временно и.д. кмет на община Гулянци, досегашния кмет на общината Лъчезар Яков, директора на СУ „Хр. Смирненски” - Емилия Кръстева, секретаря на читалището Анета Атанасова и читалищните дейци, Павлинка Петрова - учител и близък приятел и съмишленик на КПК „Възраждане”, директора на ДГ „Незабравка” Ева Янкова, д-р Илона Петкова, председателя на общинската организация на пенсионерите Теменужка Димитрова, председателя на клуба в Гулянци Митко Александров и председатели на клубове от общината, Лилия Стойкова - координатор на клубовете, бивши хористки и членове на клуба.
 
Рождениците получиха много подаръци, поздравителни адреси, цветя и дарения. Левтеринка Георгиева поднесе почетен плакет за принос от името на Община Гулянци, парична сума и цветя.

Тя поздрави групата с думите: „Вие, от ЖВГ „Дунавски звуци”, сте пазители на традициите, символ на приемствеността между поколенията и неразделна  част от културния живот в града и общината. Гордеем се с Вас и успехите Ви! Винаги ще подкрепяме инициативите и изявите Ви”. От групата също изказаха благодарност към Общинска администрация и лично към Лъчезар Яков за подкрепата през годините. След емоционалния момент с поднасянето на подаръците и поздравленията, рождениците разрязаха голяма празнична торта, също подарък от Общината.