18-годишен нападна полицаи с коса-после се озова в ортопедията с прострелни рани
18-годишен нападна полицаи с коса-после се озова в ортопедията с прострелни рани / dariknews

На 26 април 2014 година около 11:45 часа полицаи от Второ РУП са изпратени по сигнал за каруца със съмнителни лица в индустриалната зона на Плевен.

На място служителите на реда забелязват каруцата до пункт за вторични суровини. При опит за проверка, водачът на каруцата е разпознат - 18-годишен от село Дисевица. Мъжът е отказал да изпълни полицейско разпореждане, оказал е съпротива и е замахнал срещу полицаите с коса за косене на трева. После е побягнал с каруцата.

В преследването на беглеца са изстреляни 12 стоп-патрона. 18-годишният е скочил и е побягнал в неизвестна посока, зарязвайки каруцата. В 14:15 часа той е потърсил медицинска помощ и е откаран от екип на ЦСМП - Плевен за преглед. Лекарите са констатирали, че има две прострелни рани в областта на лявото бедро. Пострадалият е настанен в "Ортопедична клиника" без опасност за живота.

За престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК е уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.