100-годишният дядо Панчо: Малко винце всеки ден обещава дълголетие
100-годишният дядо Панчо: Малко винце всеки ден обещава дълголетие / archiv.DarikNews

За сто годишния си юбилей на 16-ти май, дядо Панчо беше поздравен лично от кмета на Община Левски Любка Александрова и клуб „Трета възраст" в Левски.

Г-жа Александрова пожела на дядо Панчо здраве, децата и внуците много да го обичат и да му се радват, защото носи сто годишна мъдрост за живота, а семействата имат нужда точно от това. Тя прочете стиховете в поздравителния адрес от общината и му връчи 150 лв. - подарък за неговия празник в присъствието на всички, които дойдоха да го поздравят.

100годишният дядо Панчо Малко винце всеки ден обещава дълголетие
netinfo

С голяма торта, много цветя, благопожелания, както и песни, в които столетникът се включи с усмивка започна празникът в домът му.

Панайот Николаев Йорданов - дядо Панчо, както го наричат близки и приятели е родом от село Изгрев и е бил музикант там. Работил е дълги години във „Винпром" - Левски и твърди. че малко винце всеки ден обещава дълголетие.

Той има три деца - две дъщери и един син. Със съпругата му Миронка са били чудесен дует и за това песента и до днес радва сърцето на дядо Панчо, но тя вече не е на този свят. За него се грижат синът Наско и снахата Светла.
За юбиляра най-голямата радост са децата и внуците, а неговата рецепта за дълголетие е: Да се опитва от всичко в живота - по малко, разумно и с мярка.