100 деца в риск от област Перник ще получат хранителни пакети за Коледа.

Това съобщи Зорница Иванова, специалист към Областния съвет (ОС) на Българския червен кръст (БЧК) в Перник. 25 тях ще бъдат разпределени към община Радомир, а останалите 75 ще бъдат раздадени на ученици от Перник.

Радев: „Българската Коледа“ обединява цялото ни общество

Инициативата е традиционна за този период на годината и с нея червенокръстците целят да окажат внимание и грижа преди празниците на определена целева група.  
Коледните пакети, всеки на стойност 10 лева, съдържат подходящи хранителни продукти, с които да бъдат зарадвани децата от начален курс.

Средствата се отпускат от бюджета на националната хуманитарна организация. Това е само един от проектите, по който работи ОС на БЧК в миньорския град. На 16, 17 и 18 декември доброволците от младежката структура ще проведат традиционния си коледен базар на площад "Кракра".

Те ще предлагат празнични сувенири и артикули, изработени от училища, клубове и партньорски организации. Събраните средства от кампанията ще се дарят за осигуряване на безплатна храна на нуждаещи се деца от Средно училище "Темелко Ненков" в Перник по програма "Топъл обяд".
БТА