/ iStock/Getty Images
Започва дарителска кампания за закупуването й
Най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ "Рахила Ангелова" инициира дарителска кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти, съобщиха от болницата.

В момента лечебното заведение разполага с три линейки, две от които са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно. Единствената линейка, която сега обслужва пациенти, е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години.

Ловешката болница получи линейка – дарение от побратимения немски град Ерфурт

Транспортирането на пациенти с нея е рисково както за водачите на линейката, така и за самите пациенти, уверява ръководството на МБАЛ.

Болницата в Златоград получи нова линейка

В условия на тежка епидемична обстановка и почти запълнен капацитет от болнични легла е изключително важно лечебното заведение да разполага със специализирана транспортна линейка, мотивират се от болницата.

Мъж удари лекар и нападна шофьор на линейка в Перник

Според ръководството на здравното заведение това ще даде възможност за транспортиране на пациенти и до други профилирани клиники с оглед осигуряване на максимално обгрижване и адекватна лекарска помощ.
БТА