/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу брат на 19 години и сестра на 23 години за побой и грабеж на пенсионер в село Охрид, съобщиха от обвинението.

Мащабна акция в село Браница след поредно жестоко нападение над пенсионер (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обвиняемият е осъждан и заедно със сестра си живее в селото. Вечерта на 12 февруари двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин и тръгнали към дома му.

Сестрата е останала навън пред имота, за да наблюдава, а братът е сложил черна маска на лицето си и почукал на прозореца. Още с отварянето на вратата, обвиняемият започнал да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете „Дай парите!“.

Задържаха трима души, пребили и ограбили пенсионер

Нападателят избутал пострадалия навътре в къщата, като междувременно успял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лева, която той взел и веднага тръгнал.

След като се върнали в дома си, обвиняемите разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лева. Пострадалият е получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, поради което бил приет в болница.

Четири жени нападнаха и обраха пенсионерка в Стара Загора

От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била причинена средна телесна повреда - счупване на ребра с разместване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.

В хода на разследването на грабежа служителите на МВР установили самоличността на извършителите и задържали братът при опит да се укрие. Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.