/ iStock/Getty Images
67-годишен мъж отива на съд заради това, че на 23.09.2021 г. шофирайки лек автомобил в района на кръстовището на улиците „Първи май“ и „Мир“ в Берковица наранил дете.

До намиращото се наблизо училище играела група деца. Сред тях било и 8-годишно момченце. То било трудно подвижно вследствие предходна травма.

Децата седели пред магазин, когато покрай тях преминал обвиняемият, който шофирал автомобила. Той нарушил правилата за движение по пътищата – въпреки че видял децата, не проявил предпазливост и не спрял.

Забелязвайки опасността, от страна на движещата се покрай тях кола, някои от децата бързо се качили върху складирани наблизо палети. Седящото на пътя 8-годишно момче не успяло да го направи. Междувременно при завиване надясно обвиняемият, със задните гуми на автомобила, преминал през крака на момчето.

На местопроизшествието дошла бабата на пострадалото дете, а случайно преминаващо МПС го транспортирало до болница.

По случая се води разследване. В хода на разследването било установено, че обвиняемият е неправоспособен шофьор и не притежава свидетелство за управление на МПС. Той е реабилитиран по право.

На детето е била причинена средна телесна повреда – фрактура на лявата подбедрица с охлузване. Увреждането довело до затруднено придвижване за повече от 1 месец.

Предстои делото да продължи в съда.