/ БТА
Полицаи проверят населените места в Монтанско за регистрирани по настоящ адрес. Разпореждането е на областния управител на Монтана.

Ивайло Антонов издаде заповед за извършване на проверки в населените места в областта с увеличаване на желаещите да гласуват на местните избори, на 29 октомври, по настоящ адрес, предава БНР. В региона това са 37 селища, като единствено в община Вълчедръм няма регистрация по настоящ адрес. 

"От днес във всяко едно от тези места полицаи ще посетя адресите, посочени при регистрацията", съобщи Антонов.

Спецакция на полицията и жандармерията срещу купуване на гласове във Врачанско

"Да видим дали конкретен имот е обитаем, дали има живущи в него, кога са извършени регистрациите. Извадили сме от служба ГРАО всички конкретни адреси, които, така да се каже светват в червено в системата. Били са 0 на един адрес, сега са 6 или 7 човека. Това ще бъде проверено на място от полицейските служители", обясни той. 

Областният управител на Монтана е поставил срок от три дни за приключване на проверките. 

"И се надявам, ако констатираме нередности, да бъде извършена дерегистрацията дни преди изборите, за да може да минат честно и спокойно", допълни областният управител. 

По данни на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" в област Монтана най-значително е увеличението на населението в селата Сливовик,  Киселево, Долна Рикса, Кобиляк, Горно Озирово и Горна Лука.
БНР