Полицаи от София върнаха пари и документи на семейство от Монтана. Хората загубили портфейла докато пътували за лятната си ваканция в началото на месеца.

Семейството спряло за кратка почивка на бензиностанция по пътя към Черноморието. След като се качват отново в автомобила си и изминават известно разстояние, хората откриват липсата на портмонето им, в което носели немалка сума, дебитни карти, лични документи и други дребни вещи.



Силно притеснени, че почивката им е пред провал, докато се чудили какво да правят, един от телефоните им звъннал и непознат мъж ги успокоил, че портфейлът им е в сигурни ръце.

Уговорили се къде на безопасно място да спрат, за да си получат обратно забравената вещ. При срещата семейството разбрало, че парите са намерени от двама столични полицаи, които пътували също към морски курорт.

Те забелязали портмонето на касата на бензиностанцията и минути по-късно стигнали до неговите притежатели. Хората от Монтана са изпратили писмо до директора на СДВР и началника на Пето РУ, с което благодарят на униформените за тяхната доблест и подадена в труден момент ръка.