/ БГНЕС
„След като миналата година ремонтирахме пътя до “Дивотинския манастир”, тази година в края на юни започнахме ремонта на пътя към Клисурския манастир „Света Петка“. Очаквам до края на септември да бъде напълно готов”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строителните дейности на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“, предаде БГНЕС.

Фандъкова обясни, че и двата манастира са част от софийската мала Света гора и са много посещавани от хората, но пътищата са били в много лошо състояние. “И двата обекта се финансират със средства по решението на Министерски съвет при управлението на Бойко Борисов, за което бяхме много благодарни”, заяви тя. Кметицата посочи, че този участък, който е 3,3 километра е на финала.

„Очаквам до края на септември да бъде напълно готов”, каза Фандъкова.

БГНЕС

Кметът на София обяви, че са взели решение да направят ремонт и на участъка между Банкя и ремонтирания в момента път, защото той е в много тежко състояние. “От началото на септември започва ремонта и там. Той е малко повече от 1 километър. Ще е много трудно, защото няма обходен маршрут”, каза тя. Фандъкова обясни, че ремонтът ще се прави на малки участници и движението ще се осъществява в едната лента със светофар.

Тя каза, че е дала обещание на игуменката на манастира, че за храмовия празник, който е през октомври, участъкът ще бъде завършен. “Това ще стане факт, виждам, че се работи и работниците успяват да спазват графика. Имаме 9 големи обекти през това лято, навсякъде се работи. Забавяне имаме само на първият етап от трасето на Цар Борис III, но по всички останали обекти се работи в срок”, подчерта Фандъкова.

БГНЕС

Заместник-кметът на столицата Ангел Джоргов обясни, че пътят, който в момента е ремонтиран, е широк 3,5 метра със съответните банкети. “Това, което предстои в следващите 2-3седмици е да се продължи износващия пласт и да се довършат банкетите”, каза той.

Фандъкова посети Клисурския манастир „Света Петка“. Там се срещна и с игуменката и я информира за свършената досега работа.
БГНЕС