Празна остана класната стая на 10 Г от Езиковата в Монтана
Празна остана класната стая на 10 Г от Езиковата в Монтана / IStock
23 ученици от 10 "Г" на Езиковата гимназия в Монтана ще учат следващите две седмици дистанционно, съобщи директорът на РЗИ д-р Елена Борисова. Това се налага, тъй като 16-годишно момиче от класа е дало положителен резултат за COVID-19.

За последното денонощие новорегистрираните положителни в областта са 7. Двама са хоспитализирани - мъж на 62 години и 81-годишна жена от община Монтана. Те са приети в инфекциозното отделение на областната болница.

Петима от новозаболелите са изолирани в домовете си - тийнейджърката от езиковата гимназия, 2 жени на 26 и 28 години от общината, мъж на 59 години от Берковица, както и 69-годишен мъж от Лом.

В момента активните случаи в областта са 73. 20 от тях са в болница - 8 в Монтана, 8 в Лом, останалите 4-ма са в софийски лечебни заведения. 53-ма са изолирани в домовете си.

Най-много болни има в община Монтана - 42-ма, в Лом са 14, в Берковица - 13 и по 1 в общините Бойчиновци, Брусарци, Вършец и Георги Дамяново.

От началото на пандемията регистрираните заразени в Монтанско са 234 човека, 149 са излекувани, а 12 са починали.

В средата на седмицата изтече карантината на един от единадесетите класове на Математическата гимназия в Монтана. В момента от домовете си учат два десети класа на езиковата, където бяха установени положителни проби на ученици.