/ iStock/Getty Images
Съветът за икономическо развитие - СИР на Община Ловеч на свое заседание е определило наградите "Инвеститор на годината" и "Бизнесмен на годината" за 2019 г., съобщиха от Общината.

Приходите на Община Ловеч са с 1,3 милиона по-малко в сравнение с 2019 г.

Утвърдени са били правилата за дейността на съвета и са обсъдени предложенията за награди. За двете категории "Инвеститор на годината" и "Бизнесмен на годината" са постъпили по три предложения.

Победителите ще бъдат обявени официално на 11 май - празника на Ловеч, а самото награждаване ще стане тържествено по-късно, когато обстановката се нормализира, е съобщил кметът на общината Корнелия Маринова.

Детската кухня към Община Ловеч възобновява работа си

В категориите "Инвеститор на годината" и "Бизнесмен на годината" са постъпили предложения за леярния завод "Осъм" АД - Ловеч, за новия завод в Баховица "VOSS Automotive" и за "Месокомбинат Ловеч" АД.

Освен това били обсъдени мерките в подкрепа на бизнеса, предложени от Сдружение "Живо село". Постъпили са предложения и за нов пакет от отличия по повод най-големите дарители за болницата и социалните служби, които ще бъдат обявени през есента, допълват от администрацията.