/ ThinkStock/Getty Images
Остава в сила наложената карантина на групата ученици и преподаватели от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч
Четирима души от Ловешка област, пристигнали от Италия, са под домашна карантина, един е настанен във ВМА, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

14 души са под наблюдение в Силистра заради коронавируса

От там посочват, че от звената за граничен здравен контрол е постъпила информация за пет лица, пристигнали от Италия и подлежащи на карантина в домашни условия. Едно от лицата е било с оплаквания и след преглед на границата е насочено за хоспитализация във ВМА за изследвания и по-обстойни прегледи.

Борисов: Няма болен с коронавирус, няма скрито-покрито, създава се истерия

Незабавно е установена връзка с останалите четирима, които към момента на проучването се чувстват добре, като са изяснени допълнително точните адреси на пребиваване на територията на област Ловеч.

Информацията за тях е предадена на личните лекари за наблюдение по време на карантината. Двама, които нямат избор на общопрактикуващ лекар, се наблюдават от РЗИ..

Всички изследвани за коронавирус в Стара Загора днес са с отрицателни резултати

Списък на наблюдаваните лица и адресите на пребиваване са изпратени своевременно на Центъра за спешна медицинска помощ, Спешното отделение на ловешката болница и областната дирекция на МВР.

На лицата са дадени съвети за спазване на карантината, на строга лична хигиена, по възможност ограничаване контактите в семейството, редовно проветряване на помещенията.

Прегледаха екипажа на италианския кораб в Бургас, няма съмнения за коронавирус

Остава в сила наложената карантина на групата ученици и преподаватели от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч
. Чувстват се добре и нямат оплаквания.