/ iStock/Getty Images
Кампания „Здраве за хората“ ще продължи до 23 декември
В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян ще се извършват безплатни прегледи на пациенти с респираторни инфекции и белодробни заболявания, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска.

Кампания „Здраве за хората“ ще продължи до 23 декември, като прегледите ще се извършват от лекари – специалисти в приемния кабинет на болницата, всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 часа, а в съботните дни от 09:00 до 13:00 часа.

Доброволци почистиха бившата сграда на Белодробната болница в Пловдив (СНИМКИ)


Подобна кампания организираме за пръв път. В желанието си и ние нещо да дадем преди коледните празници на хората, както от нашата община, така и от цялата област, взехме решение на Медицински съвет да подарим това, което най-добре можем – здраве. Искаме да им предоставим облекчен достъп на всички, които трудно стигат до специализирана медицинска помощ“, каза д-р Дудевска. 

По думите й „Здраве за Коледа“ е прекрасно послание, с което екипът на болницата иска да пожелае на хората да бъдат здрави, а тези, които се нуждаят от подкрепа и възстановяване на своето здраве, да го получат при тях. 

„Няма по-добър подарък от здравето“, добави д-р Цветомила Дудевска.
БТА