/ БТА
Доброволци помагат за изнасянето на отпадъците от стаите на бившата сграда на Белодробната болница в Пловдив. 

Сред доброволците са и бежанци от Украйна. По-късно днес предстои дезинфекция на цялата сграда, за да може всички, които ще продължат да работят в нея да бъдат спокойни, че няма нищо притеснително, каза пред журналисти директорът на Общинско предприятие (ОП) "Чистота" в града Димитър Георгиев. Заедно с ОП "Градини и паркове" и "Жилфонд", фирмата по чистота продължава извозването на отпадъците, които се събират разделно. 

БТА

Получаваме съдействие от всички общински предприятия, като екипи от "Жилфонд" ще се включат в помощ при изграждането на нови електрическа и ВиК инсталации, както и при боядисването там, където се налага, подчерта Георгиев. По думите му специалисти ще извършат и ремонт на покрива на компрометираните участъци, а от ВиК - Пловдив също ще съдействат при отстраняване на течовете. Към момента, без доброволците, около 50 души са ангажирани ежедневно на терена, каза още Георгиев и допълни, че на този етап се справят само със собствени средства и нямат отпуснат отделен бюджет специално за това. 

БТА

Кметът на Пловдив Здравко Димитров припомни, че преди няколко години е имало искане към държавата за ремонт на сградата в размер на девет милиона лева, което, по думите му,  вече не е актуално заради завишаване на цените на строителните материали с до 50 на сто. Кметът очаква в ремонта да се включат и пловдивски фирми под формата на дарителство. Каква ще бъде сумата за ремонта зависи от това  сградата от какво ще има нужда, което ще стане ясно след оглед на всички системи, каза още Димитров.  

БТА

По предложение на кмета Здравко Димитров бившата сграда на Белодробна болница в Пловдив, която е общинска собственост, ще се ремонтира и предостави за ползване от украински бежанци. При разчистването се включи и почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев. 
БТА