/ iStock/Getty Images
В Ардино ще бъде изграден Туристически информационен център. Началото беше дадено с откриване на строителна площадка от кмета на общината инж. Изет Шабан, обясниха от общинската администрация.

От там допълниха, че обектът ще се реализира по проект за 183 771 лв. без ДДС. Целта е да се подобрят условията за развиване на туризма в пределите на общината и увеличаване на туристическия поток чрез допълване на изградената туристическата инфраструктура. 

Идеята е чрез работата на Информационния център да се засили чувствително търсенето на културно-историческите атракции на територията на община Ардино в устойчив перспективен план.

От общинската администрация припомнят, че сред туристическите обекти в общината са “Дяволският мост” на река Арда, тракийското светилище “Орловите скали” до Ардино, тракийската крепост „Калето” , природната забележителност „Хладилна пещера” в землището на с. Любино, средновековната крепост в местността „Асара“ в село Башево, връх “Алада”, в близост до който ежегодно се организира молебен за дъжд.
БТА