Мобилен център за ваксинация срещу коронавирус е разкрила Регионалната здравна инспекция в Кърджали, съвместно с Центъра за спешна медицинска помощ. Това каза директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев и уточни, че ваксинационната работи всеки следобед между 13.00 и 16.00 часа.

333 пациенти с COVID-19 са в интензивно отделение

Той обясни също, че мобилният център е линейка, в която специалисти поставят ваксина на всеки желаещ. "Все още не можем да кажем, че интересът е голям, защото услугата е само на няколко дни", допълни д-р Кирчев. Той уточни, че идеята е жителите да бъдат улеснени в процеса на ваксинация със скъсяване на дистанцията.

Затова от РЗИ планират мобилният център да се мести периодично в различни квартали на града. Към днешна дата ваксинираните жители на област Кърджали надхвърлят 52 хил., като повече от половината са със завършен цикъл на ваксинация, обясни д-р Кирчев.

Финално: Затягат COVID мерките в цялата страна

По думите му, все по-често сред заболелите се отчита вариант "Делта", както и понижаване на възрастовата граница, като заболелите са главно млади хора в трудоспособна възраст.

В региона е имало и случаи на ваксинирани пациенти, при които, по думите на д-р Кирчев, заболяването е протекло сравнително по-леко.
БТА