Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис проведе първа среща с новия директор на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис проведе първа среща с новия директор на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков. / Община Кърджали
Видеонаблюдение срещу битовата престъпност ще поставят в Кърджали. За това са се разбрали на първата си официална среща кметът на родопската община инж. Хасан Азис и новият директор на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Другите теми, по които са разговаряли са били свързани с опазване на общинското имущество и сигурността.
„Един от приоритетите в съвместната работа ще бъде осигуряването на видеонаблюдение в града като полицията ще определи конкретните места, където ще се монтират камерите. Очакванията са, че въвеждането на видеонаблюдение на рискови места в района ще спомогне за овладяване на битовата престъпност”, е споделил след срещата градоначалникът.
По думите му друг акцент в разговорите е бил сътрудничество с полицията за спиране на вандалските прояви в парковете в Кърджали.
Обсъдена е била обстановката на територията на общината и възможностите за взаимодействие между двете институции. И двете страни са изразили готовност за подобряване на сътрудничеството и координацията между полиция и община.