С два нови мини вана се сдоби социалния патронаж в Кърджали.
С два нови мини вана се сдоби социалния патронаж в Кърджали. / Павел Тенчев
Днес най-старата общинска структура, предлагаща социални услуги в община Кърджали, Домашен социален патронаж,  получи нова придобивка - два нови автомобила  - марка „Дачия доккер” мини ван. Ключовете на двете нови возила за разнасяне на храна, които са на стойност 54 хиляди лева, бяха връчени на шофьорите лично от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.
Управителката на социалното звено Хайрие Садък му благодари за придобивката, като подчерта, че новите автомобили не само ще подменят старите, които са на близо 30 години, но и ще облекчат работата на Патронажа по отношение на бързината и качеството на доставките, както и ще спестят много разходи за поддръжка и експлоатация.
По думите на Садък през последните години работата на Домашния социален патронаж значително се е разширила. В началото, преди 41 години, са обслужвани едва 30 души, а днес освен осигуряването на храна за 120-те му потребители, храна се предоставя и на още 330 социално слаби жители и детска кухня.
От своя страна кметът инж. Хасан благодари на екипа на Домашния социален патронаж и подчерта, че въпреки трудностите, той е провеждал успешно общинската социална политика.
Преди да връчи  ключовете на новите  коли  кметът инж.  Хасан Азис поздрави   работещите в патронажа като  подчерта, че  общината обмисля  занапред да разшири дейността на  социалната  структура като бъдат създадени  пунктове  в някои квартали на града или  в по–големите населени места  на  общината.
 „Двете нови коли ще ви дадат възможност  да сте по-бързи, по-мобилни и  да предоставяте една социална услуга на най-високо ниво за хората в рамките на града”, каза кметът е пожела на колектива на Патронажа да разшири дейността си вече и по малките населени места в общината, както и по кварталите на Кърджали.