„Горубляне” на бунт срещу незаконно сметище
„Горубляне” на бунт срещу незаконно сметище / снимка: БГНЕС, архив
С 1900 лева санкционираха два обекта в Кърджалийско екоинспектори от РИОСВ- Хасково. Наказателните постановления са за незаконно сметище в кърджалийското село Стремци и на инсталация за преработка на растителни масла в Кърджали.
Наказателното постановление за незаконното сметище е на стойност 1400 лв. и е за нерегламентирано събиране на отпадъци на незаконна площадка в с. Стремци, общ. Кърджали. За 500 лв. е другото наказателно постановление, което е за Инсталация за преработка на отпаден продукт, получен при процеса на неутрализацията на растителните масла в Кърджали, затова че осъществява дейността си без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.
Експертите на РИОСВ – Хасково са извършили през юли 120 проверки на 119 обекта. Дадени са 16 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 1900 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на обща стойност 7502 лв.