Около 60 служители МВР от Кърджали излязоха на протест за по-високи заплати и по-добри условия на труд.
Около 60 служители МВР от Кърджали излязоха на протест за по-високи заплати и по-добри условия на труд. / Павел Тенчев
Около час продължи организираният от Синдикалната федерация на служителите от МВР протест на полицаи и работещи в системата от Кърджали. Около 60 служители на вътрешното ведомство се събраха пред сградата на Областната дирекция на МВР, за да поискат по-добро възнаграждение,  по-добри условия на труд и промяна в Закона за МВР.Протестиращите носеха на гърдите и на гърбовете си стикери с надпис „Аргумент”. Обясниха, че самите те са аргументите, които трябва да чуе ръководството на МВР, за да удовлетвори исканията им.
 „Борим се за промени, които да удовлетворяват исканията на служителите в МВР, Условията например за пенсиониране се променят във времето постоянно, а това създава усещане за несигурност”, заяви пред журналисти председателят на синдикалната организация към Синдикалната федерация на служителите в МВР Павел Павлов. Според него и според колегите му все още остават нереши кадровите проблеми в системата на МВР, лошите условия на труд – битови и технологични, неритмичното снабдяване с униформено облекло, независимо, че правителството отпусна средства  за тази цел.
Проблем били и непопълнените екипи в пожарните служби, а също и дисбаланса в заплащането на служителите с променен статут от февруари 2017 година след промените в Закона за МВР.
Днешният протест на служителите от МВР в Кърджали, който продължи близо час, по думите на председателя на синдикалната организация Павел Павлов, е бил подкрепен  от транспортни фирми, лекарски съсловни организации, учителски синдикати.