Отбелязваме Денят на Сухопътните войски
Отбелязваме Денят на Сухопътните войски / netinfo
Днес от 12.00 до 15.00 часа в конферентната зала на Военен клуб – Кърджали ще се проведе поредният информационен ден “Българската армия – кариера и бъдеще” под надслов “Професия войник - Стани един от нас”, посветен на празника на Сухопътните войски – 19 – ти ноември, с участието на ученици от три среди училища в град Кърджали.

Организатори на срещата са Военен клуб, Регионален военен сектор и под. 28 300 – гр. Смолян.

Специални гости на срещата ще бъдат кадрови войници от 101 – ви алпийски батальон – гр. Смолян с командир подполковник Георги Петковски.

Присъстващите ще се запознаят подробно с условията и реда за кандидатстване в Българската армия, свободните места до момента и изискванията за тях. Ще бъдат разяснени начина на обучение, възможностите за професионална реализация и кариерно развитие, както и социалните, здравните и финансовите преференции, с които се ползват военнослужещите.

Част от програмата включва показ на леко стрелково оръжие на въоръжение в Българската армия и демонстрация на бойни техники.

Предвидена е прожекция на филма «Войник на бъдещето».

От 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Освободителите, съвместно с военно – патриотичните съюзи в града.

Вечерта ще продължи с празничен концерт от 17.30 часа със състави на Военни клубове – звено Кърджали.

Входът за концерта е свободен.