Избраха председателят на местния парламент в Кърджали на балотаж
Избраха председателят на местния парламент в Кърджали на балотаж / netinfo

Въпреки пълното мнозинство от 23 общински съветници на ДПС в 41-местния Общински съвет в Кърджали, неговият председател, предложен от Движението, Ниязи Шакир бе избран на балотаж. В хода на тържествената сесия от ГЕРБ също предложиха техен човек за този пост, а именно кандидата им за кмет Илия Илиев. В заседанието участваха 39 общински съветници.

При първото тайно гласуване Шакир събра 20 гласа, Илиев-9 /колкото са и представителите на ГЕРБ в местния парламент/. 10 бюлетини се оказаха невалидни. Така се стигна до повторно гласуване, при което гласовете за кандидата на ДПС бяха 25. Отново девет бяха за кандидата на ГЕРБ, а пет  - недействителни бюлетини.

„Днес е хубав ден, труден ден, но вярвам че ще работим заедно за общото бъдеще на Кърджали", каза като беше избран Ниязи Шакир.
В общинския съвет на Кърджали се оформят три групи - на ДПС с 23, ГЕРБ - 9 и БСП - 7 общински съветници. За първи път в местния парламент влиза и един независим съветник - д-р Марин Мухтаров. ЕНП също има свой представител.
Новият председател на Общинския съвет в Кърджали Ниязи Шакир е с две магистратури- здравен мениджмънт и социални дейности. Женен, с две деца. Той е зам.-председател на ДПС -Кърджали и за втори мандат е избран за общински съветник.