Откриват втория участък от пътя за Маказа
Откриват втория участък от пътя за Маказа / снимка: DarikNews.bg, архив
Безпризорен кон предизвика катастрофа по пътя за ГКПП Маказа, при която са пострадали шестима от двете коли, участвали в сблъсъка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Инцидентът се случва в района на село Загорско около 1,30 часа на 19 август.
Лек автомобил „БМВ“, управляван от 21-годишен, се блъснал в безнадзорен кон на пътя, колата навлязла в насрещното платно и се ударила в „Ауди“. Двамата водачи и четирима пътници са били транспортирани в болницата в Кърджали за оказване на медицинска помощ. Шофьорът, управлявал лекия автомобил „БМВ“ и 22-годишна спътничка, са със счупвания на бедрени кости, а вторият пътник с натъртвания и открити рани. Настанени са под наблюдение в здравното заведение. Водачът и двама пътници от другия лек автомобил са били прегледани, отказали лечение и са били освободени.
Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Взети са кръвни проби за химически анализ. Извършен е оглед на мястото на произшествието и е образувано и досъдебно производство в РУ-Момчилград.