Владислав Методиев в топ 3 на класическата борба
Владислав Методиев в топ 3 на класическата борба / Личен архив

Кюстендилският борец Владислав Методиев е сред тримата най- добри борци на България, при мъжете в класическия стил. Вацата е вицеевропейски шампион от първенството в Тбилиси, Грузия. Той е носител и на пояса на "Никола Петров", републикански шампион, в категория до 96 кг. Владислав Методиев е под №5 сред най- добрите 10 борци за 2013 година на Българската федерация по борба.
Той е роден на 14.04.1980 година. Личен треньор- Валери Райчев, състезател на клуб "Васил и Георги Илиеви". Вацата е двукратен носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил.
Методиев е в момента в Германия, където участва в схватки в Бундеслигата. Във визитката му са още: 2 място на ЕП- юноши в София 2000; 4 място ЕП- мъже в Сейнайоки 2002; 8 място СП- мъже Будапеща 2005; 8 ЕП- мъже във Варна 2005 и др.
Дупничанката Миглена Селишка е сред най- успешно представилите се в женската част на борбата през 2013 година. Тя е европейска шампионка за девойки от Скопие и сребърна медалистка от световното първенство в Зренянин. Селишка е 5- та на ЕП за кадетки в Бар. Тя е родена на 13.02.1996 година, с личен треньор Петър Касабов и се състезава за клуб "Левски". Селишка е №9 в борбата за годината.
Двама борци от клуб "Васил и Георги Илиеви" са на лагер с националните отбори мъже и жени. Виолета Симеонова и Михаил Петров са на първи базов лагер на Белмекен.