Велбъжд победи Марек на старта на финалите по волейбол, за момичета до 12 г.
Велбъжд победи Марек на старта на финалите по волейбол, за момичета до 12 г. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Малките волейболистки на "Велбъжд", момичета до 12 години започнаха с победа участието си на републиканските финали за Южна България. Състезателките на треньора Йорданка Василева спечелиха по категоричен начин двубоя си с "Марек"- Дупница, с 2:0 гейма. В групата са още тимовете на "Хебър"- Пазарджик и "Асеновец"- Асеновград.

"Велбъжд" победи "Марек" на старта на финалите по волейбол, за момичета до 12 г.
netinfo

Момичетата от Дупница се водят от треньора Радослав Асенов.

"Велбъжд" победи "Марек" на старта на финалите по волейбол, за момичета до 12 г.
netinfo

Във втора група, фаворити са отборите на "Марица"- Пловдив и "Пирин"- Разлог. Първите два отбора от двете групи ще играят на полуфиналите утре, двубоите са в залите на стадион "Осогово".
Регламента предвижда, шанс за изява да имат повече волейболистки, като първия гейм играе една шестица, а втория друга, като могат да се използват до две състезателки от първата. Ако се стигне до трети гейм, шестицата е смесена и се подрежда от треньора.
Школата по волейбол на "Велбъжд" класира за републиканските финали всичките си 7 отбора при момичетата- "скаути", "бейби", момичета до 12 г., момичета до 13 г., девойки младша възраст и девойки старша възраст. Най- големите- старшата възраст завършиха сезона като 7- ми в България.